Skip to main content

Ga je trouwen? Bestaat je bedrijf 5 of 10 jaar? Ben je jarig? Of vier je een jubileum?

Dan is het tijd voor een feestje. Benieuwd waaruit de prijs van een professionele dj bestaat? Lees dan verder.

Twee soorten DJ’s

Een goed feestje vier je op een leuke locatie met een goede dj. Je gaat de dj regelen en je komt erachter dat de kosten van een dj nogal uit elkaar liggen. Er zijn twee soorten dj’s, de hobby dj en de professionele dj.

De hobby DJ

Iedereen is tegenwoordig dj. En dit is te gek, want het perfect mixen van platen geeft echt een kick. De hobby dj kan technisch prima draaien en heeft een (sterke) voorkeur voor een genre. Deze dj zal tussen de €100 – €300 kosten voor een avondje draaien.

De professionele DJ

Een professionele dj zal zich aanpassen aan het publiek. Deze dj draait niet perse een eigen favoriete genre maar draait allround. De allround dj kan voor ieder wat wils draaien en heeft als uitgangspunt dat iedereen een top feest heeft. Deze dj heeft meerdere jaren ervaring en draait wekelijks op zulk soort feesten. De dj zal tussen de €400 – €700 kosten voor een avond draaien.

Waar bestaan de kosten uit?

1. de duur van het feest

De gemiddelde feestavond duurt 4 uur. Veel voorkomende tijden zijn van 20:00 uur tot 00:00 uur of van 21:00 uur tot 01:00 uur. De professionele dj kan binnen dit tijdsbestek een goed feest bouwen. Er kan eerder begonnen worden of er kan langer doorgegaan worden.

2. het aantal gasten

De professionele dj neemt meestal eigen apparatuur mee. Dit wordt aangepast aan het aantal gasten op het feest. Voor een klein intiem feestje wordt minder apparatuur ingezet dan voor een groot feest met meer gasten.

3. apparatuur

Als de locatie een geluidsset en lichtshow heeft dan past de dj zijn show hierop aan. Is alle apparatuur al aanwezig dan neemt de dj niets mee. Vaak vult de dj dit aan met eigen apparatuur, aangepast op het aantal gasten.

4. doordeweeks of weekend

80% van de boekingen voor een dj zijn op vrijdag en zaterdag. Die ene leuke dj, die de hele familie op de vloer krijgt, kan maar op 1 plek tegelijk zijn. En twee dagen per week zijn gauw gevuld. Doordeweekse dagen zijn minder gewild en daarom voordeliger.

5. laag- of hoogseizoen

Het dj zijnde is afhankelijk van seizoenen. In de zomermaanden worden de bruiloften, bedrijfsfeesten en verjaardagen gevierd. Dit is tevens de tijd dat de dj het meest optreed. Een feestje in een rustigere periode is ook voordeliger.

De DJ vraagt €600,- voor 5 uur draaien

Een uurtarief van +€100,- per uur, dat klinkt als veel geld. Dit ligt iets genuanceerder.

  • de dj download niet illegaal muziek maar koopt dit
  • de dj heeft een kantoor, opslag, busje en maakt reclame
  • de professionele dj neemt goede apparatuur mee, dit kost al gauw €10.000,-
  • de dj betaald btw en inkomstenbelasting

Met het kiezen voor een professionele allround dj weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Deze dj kan iedere doelgroep muzikaal bedienen en is ervaren.

Offerte aanvragen?

Wil je een offerte op maat voor jouw feest? Wij sturen binnen 6 uur een offerte toe. Wij hanteren altijd een simpele all-in prijs.

Vraag direct een offerte aan! (klik)